Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Κέρκυρα-Παλαιό Φρούριο / Corfu-Old Fort

Πανοραμική λήψη του Παλαιού Φρουρίου από τον Ναυτικό Όμιλο Κέρκυρας (ΝΑ.Ο.Κ).

Κέρκυρα-Νησί Βίδος / Corfu-Vidos island

Το νησάκι βίδος οπού βρίσκεται απέναντι από το παλαιό λιμάνι της Κέρκυρας.Λήψη από λόφο οπού βρίσκεται πίσω από το νέο λιμάνι.

Κέρκυρα-Δημαρχείο-Πλατεία San Giocomo / Corfu-Town Hall-San Giocomo Square

Το Δημαρχείο της Κέρκυρας οπού βρίσκεται επί της Ευγενίου Βουλγάρεως στο κέντρο της πόλης και μόλις λίγα μέτρα από την Πλατεία και το Λιστόν.Μπροστά του εκτείνεται η πλατεία San Giocomo.Ξεκίνησε να ανεγείρεται το 1663 και οι εργασίες ολοκληρώθηκαν το 1691.Αρχικά χρησιμοποιήθηκε για την συγκέντρωση  των ευγενών της Κέρκυρας.Αργότερα μετατράπηκε σε θέατρο με χωρητικότητα 300 ατόμων και 23 θεωρία. 

Κέρκυρα-Πάνω Πλατεία-Σπιανάδα / Corfu-Square-Spianada

Το Πάλκο στην Πάνω Πλατεία (Σπιανάδα) οπού τελείται η Αναστάσιμη ακολουθία

Κέρκυρα-Πάνω Πλατεία-Σπιανάδα / Corfu-Square-Spianada

Φωτογραφία από την Πάνω Πλατεία.Οι λευκές μαργαρίτες μαρτυρούν τον ερχομό της άνοιξης.

Κέρκυρα-ΝΑ.Ο.Κ-Ναυτικός Όμιλος Κέρκυρας / Corfu-Nautical Club-Ionian Academy

Ο Ναυτικός Όμιλος Κέρκυρας (ΝΑ.Ο.Κ),βρίσκεται πλησίον του Παλαιού Φρουρίου και στην αρχή του κόλπου της Γαρίτσας.Μπροστά και δεξιά πάνω,το ροζ κτήριο είναι η Ιόνιος Ακαδημία,οπού κατασκευάστηκε από τους Ενετούς και χρησιμοποιήθηκε ως στρατώνας αρχικά.Μπροστά της διακρίνεται το άγαλμα του Ιωάννη Καποδίστρια.

Κέρκυρα-Πόλη-Πανοραμική Λήψη / Corfu-Corfu Town-Panoramic View-Looking North

Πανοραμική λήψη της πόλης της Κέρκυρας.Τέρμα δεξιά στο βάθος, με το κατάλληλο "ζουμ",διακρίνεται το Παλαιό Φρούριο και στο κέντρο δεξιά το Νέο Φρούριο.Κοιτάζοντας Βόρεια και στο βάθος,διακρίνεται το βουνό Παντοκράτορας.

Κέρκυρα-Πανοραμική / Corfu-Panoramic View-Looking South-South West

Πανοραμική λήψη κοιτάζοντας νότια-νοτιοδυτικά της Κέρκυρας.Αριστερά στο βάθος, με το κατάλληλο "ζουμ",διακρίνεται η λίμνη του Χαλικιόπουλου και το αεροδρόμιο της Κέρκυρας.

Κέρκυρα-Πάνω Πλατεία-Περιστύλιο Maitland / Corfu-Maitland Colonnade

Το Περιστύλιο Maitland βρίσκεται στην Πάνω Πλατεία και είναι γνωστό ως Στέρνα.Κατασκευάστηκε το 1816 προς τιμήν του Thomas Maitland, τον πρώτο Άγγλο αρμοστή των Ιονίων Νήσων.Οι πολίτες της Κέρκυρας, συνέχιζαν να χρησιμοποιούν τη Στέρνα-πηγάδι ακόμη και μετά την κατασκευή του μνημείου.

Κέρκυρα-Κολώνα Του Ντούγκλα / Corfu-Sir Howard Douglas Obelisk

Ο Οβελίσκος του Sir Howard Douglas ή  όπως τον αποκαλούν οι Κερκυραίοι " Κολώνα του Ντούγκλα", είναι μια προσφορά προς τον Άγγλο αρμοστή των Ιονίων Νήσων από την περίοδο 1835-1841, για τα διάφορα δημόσια έργα που έκανε στο νησί της Κέρκυρας.Ο Οβελίσκος αυτός βρίσκεται στην διασταύρωση των Λεωφόρος Αλεξάνδρας και Δημοκρατίας στην περιοχή της Γαρίτσας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις